Subscribe:

Labels

Un produs Blogger.

duminică, 25 noiembrie 2012

Despre cai


Despre cai

Un Arabian traieste cea mai lunga parte a vietii in Orientul Mijlociu.Are o inaltime  intre 145 si 155 cm.Calul Arab este un cal de rasa.Este usor de recunoscut datorita gatului incovoiat si a faptului ca atunci cand merge s-au alearga.Uitati o poza:



Cal Arab 


Poneii sunt cai mai scunzi decat un cal obisnuit. Inaltimea este de 80 si 107 cm.
Un Shetland este un ponei mai frumos.Acestia au si mai traiesc de 200 de ani.o poza cu acest ponei:                                                             
Ponei de Shetland


Un Appalosa este un cal cu pete.Sunt deosebiti datorita  petelor, find folositi des la defilare, poseda un bun temperament ceea ce-i facea
sa fie si niste animale excelente pentru orice tip de galop. Primii appaloosa au fost crescuti de un trib din America de Nord. Astazi se intalnesc raspanditi in toata lumea, chiar daca sunt mai numerosi in Statele Unite.Aspect: Cal solid cu un spate scurt si puternic. Are pieptul si spatele putin arcuite, si de asemeni si copitele sale, ca la toti din rasa sa, sunt puternice.Urechile sunt robuste si sunt marcate cu unele dungi verticale albe sau negre. Are putin par in crestet si coama. Marime: De la 1,40 la 1,50 metri
 

Culoare: De obicei are pete peste un fond maro.Exista si diferite culori de pete: Leopard (par alb cu pede negre) sau par negru si pete albe.
Caracteristici: Sunt cai foarte sensibili, foarte usor de ingrijit, dar si foarte agili, atletici si curajosi. Sunt foarte buni la salturi si au o rezistenta notabila pe distante mari.
Rasa Appaloosa este adaptarea americana a unui cal patat unic, crescut in Statele Unite ale Americii. Calul patat poate fi vazut zugravit in grotele in care omul Cro-Magnon isi ducea viata in urma cu mai bine de 20.000 de ani. Acesti cai au fost cunoscuti sub o multitudine de nume diferite si au fost foarte raspanditi in Europa si Asia.Indienii Nez Perce, care isi duceau viata in nord-estul statului Oregon, au creat, in secolul al XVIII-lea, rasa American Appaloosa. Indienii Nez Perce erau priceputi crescatori de cai. Ei au creat aceasta rasa dintr-un septel de Spanish, importat de conquistadores, unii dintre acesti cai fiind purtatori ai genei care creeaza petele. In timpul ocuparii pamanturilor triburilor de catre trupele americane in 1876, caii au fost decimati, fiind pe punctul de a disparea. Rasa a fost revitalizata in 1938, atunci cand a fost creat Clubul de Cai Appaloosa, in Moscow, Idaho.Uitati niste poze:


                                                                                  












0 comentarii:

Trimiteți un comentariu